Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Google      Sign In   
  • Create Account

Subscribe to HRA Now!

 



Are you a Google Analytics enthusiast?

Share and download Custom Google Analytics Reports, dashboards and advanced segments--for FREE! 

 



 

 www.CustomReportSharing.com 

From the folks who brought you High Rankings!



Photo
- - - - -

Gwt Shows My Sitemap.xml As 404


  • This topic is locked This topic is locked
3 replies to this topic

#1 BeGlobal

BeGlobal

    HR 4

  • Active Members
  • PipPipPipPip
  • 154 posts
  • Location:Peru

Posted 02 January 2014 - 02:29 PM

Hi, 
 

Google Shows my sitemap.xml as non existant, 404 error, even though I can see it with my browser.  My robots.txt file contents according to GWT itself are:

 

User-agent: *
Disallow: /wp-admin/
Disallow: /wp-includes/
 

So I am not accidentaly blocking my pages. My wordpress option that blocks readability of my website is off as well, so I don't understand what could be the error. The contents of my .htaccess file are below.

 

Please advise.

Best,

Carlos Marruffo

 

 

# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>
 
# END WordPress
 
# BEGIN GZIP
<ifmodule mod_deflate.c>
AddOutputFilterByType DEFLATE text/plain
AddOutputFilterByType DEFLATE text/html
AddOutputFilterByType DEFLATE text/xml
AddOutputFilterByType DEFLATE text/css
AddOutputFilterByType DEFLATE application/xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/xhtml+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/rss+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-javascript
AddType x-font/otf .otf
AddType x-font/ttf .ttf
AddType x-font/eot .eot
AddType x-font/woff .woff
AddType image/x-icon .ico
AddType image/png .png
AddType text/css .css
 
</ifmodule>
# END GZIP
 

 



#2 Jill

Jill

    Recovering SEO

  • Admin
  • 33,009 posts

Posted 02 January 2014 - 03:21 PM

What does your sitemap.xml page show when you check it with a server header checker? 



#3 BeGlobal

BeGlobal

    HR 4

  • Active Members
  • PipPipPipPip
  • 154 posts
  • Location:Peru

Posted 02 January 2014 - 03:38 PM

Do you think it has anything to do with the fact its Gzipped?

 

About the http header checkers

 

One tool shows; 

HTTP/1.1 200 OK => 

Server => WP Engine/5.0
Date => Thu, 02 Jan 2014 20:33:58 GMT
Content-Type => application/xml
Content-Length => 3287
Connection => close
Last-Modified => Thu, 02 Jan 2014 19:02:31 GMT
ETag => "6c8699-cd7-4ef016f783fc0"
Accept-Ranges => bytes
Vary => Accept-Encoding
X-Cacheable => NO:Passed
Cache-Control => max-age=0, must-revalidate
X-Cache => MISS
X-Pass-Why => pass-path
X-Cache-Group => normal
X-Type => default

 

Another Tool says:

 

Server: WP Engine/5.0 Date: Thu, 02 Jan 2014 20:35:48 GMT Content-Type: application/xml Content-Length: 3287 Connection: keep-alive Keep-Alive: timeout=20 Last-Modified: Thu, 02 Jan 2014 19:02:31 GMT ETag: "6c8699-cd7-4ef016f783fc0" Accept-Ranges: bytes Vary: Accept-Encoding X-Cacheable: NO:Passed Cache-Control: max-age=0, must-revalidate X-Cache: MISS X-Pass-Why: pass-path X-Cache-Group: normal X-Type: default

#4 BeGlobal

BeGlobal

    HR 4

  • Active Members
  • PipPipPipPip
  • 154 posts
  • Location:Peru

Posted 02 January 2014 - 03:48 PM

Nevermind, I went to my WPENgine panel and cleared the internal cache and it solved the problem.

 

Thank you very much anyway Jill!!! :)






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

SPAM FREE FORUM!
 
If you are just registering to spam,
don't bother. You will be wasting your
time as your spam will never see the
light of day!