Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Google      Sign In   
  • Create Account

Subscribe to HRA Now!

 



Are you a Google Analytics enthusiast?

Share and download Custom Google Analytics Reports, dashboards and advanced segments--for FREE! 

 



 

 www.CustomReportSharing.com 

From the folks who brought you High Rankings!



Photo

Site Up And Down All The Time


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 lister

lister

    HR 5

  • Active Members
  • PipPipPipPipPip
  • 415 posts

Posted 27 June 2011 - 09:34 AM

Your site being offline must have terrible effects on SEO so I set-up a ping your site free service.

Since I moved hosting it constantly tells me the site is up and down with a downtime of 2 minutes.....

Now the odd thing is that if I visit the site it is up and friends in other countries tested for me and it IS up?

Also, I checked via a site that validates if your site is up which also verifies that it is up.

Any ideas what is causing this false positive - or is the site ping accurate that maybe it is offline for a few seconds??

COnfused....

#2 Jill

Jill

    Recovering SEO

  • Admin
  • 32,916 posts

Posted 27 June 2011 - 11:07 AM

Perhaps you should try a different pinging service? Sounds like that one may not be working properly.

#3 chrishirst

chrishirst

    A not so moderate moderator.

  • Moderator
  • 6,788 posts
  • Location:Blackpool UK

Posted 28 June 2011 - 08:26 AM

The server firewall may be blocking outgoing ICMP packets.

#4 lister

lister

    HR 5

  • Active Members
  • PipPipPipPipPip
  • 415 posts

Posted 12 July 2011 - 06:48 PM

QUOTE(chrishirst @ Jun 28 2011, 02:26 PM) View Post
The server firewall may be blocking outgoing ICMP packets.


That is an interesting reply and it might be the case.....

I host with godaddy - not sure if anyone reading this has had same experiuence.

I did change ping service and again up/down up/down but when i check all is well....

I am obviosuly concerned that any bots are expreincing this up/down issue and not indexing anything anymore....

The google webmaster account reported some pages as being 404 when I know they are not 404. Is this a potential flag to a bigger problem?

Thanks

#5 AffiliateClue

AffiliateClue

    HR 2

  • Members
  • PipPip
  • 19 posts
  • Location:Near Boston

Posted 12 July 2011 - 07:25 PM

At risk of sounding like a crank....

The simplest solution is to simply move to a new webhost. Godaddy has a history of service and reliability problems in the hosting department.


#6 chrishirst

chrishirst

    A not so moderate moderator.

  • Moderator
  • 6,788 posts
  • Location:Blackpool UK

Posted 13 July 2011 - 07:35 AM

Try with http://www.downforev...neorjustme.com/ or http://www.downforeveryone.com/ or setup a free trial account at http://internetseer.com/


And Godaddy have been known to be very helpful and block those pesky bandwidth wasting search engine crawlers from your site with a robots.txt file.

#7 lister

lister

    HR 5

  • Active Members
  • PipPipPipPipPip
  • 415 posts

Posted 13 July 2011 - 08:38 AM

QUOTE(chrishirst @ Jul 13 2011, 01:35 PM) View Post
Try with http://www.downforev...neorjustme.com/ or http://www.downforeveryone.com/ or setup a free trial account at http://internetseer.com/
And Godaddy have been known to be very helpful and block those pesky bandwidth wasting search engine crawlers from your site with a robots.txt file.


Yes I know the downforme service and it says that the site is up when the ping says it is down.

Is there evidence or experience behind your comment on godaddy placing a (hidden) robots.txt file? In your opinion would you change hosting?

I have had good experience with godaddy but this ping issue is weird and does raise an alarm bell - I will call them and let you know that they say.

Thanks

********* UPDATE The guy i spoke to at godaddy laughed when i told him about the blocking of google bots.....anyways he said that the possible reason the ping service didnt work is because my hosting is on a shared hosting and does not have a dedicated IP....

Anyways - i went into google webmasters and all seems well, the last crawl was a few days ago AND I did the "Fetch as GoogleBot" which came back as Successful so I guess I can be relaxed - or should I still be concerned about this up/down issue?

THANKS

Edited by lister, 13 July 2011 - 09:10 AM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

SPAM FREE FORUM!
 
If you are just registering to spam,
don't bother. You will be wasting your
time as your spam will never see the
light of day!